Myself

Nur Akmaliah Binti Alias
*18 April 1996
*Smk Seri Berang, Kuala Berang, Hulu Terengganu.
*Alias Bin Ismail (Ayah), Rosmawati Abdullah (Ibu)
*Pernah menyertai Kem Pembinaan Bakat Remaja 1Malaysia 2012 di Port Dickson, Negeri Sembilan.
*Pernah memenangi tempat ke-3 Hadiah Galakan Tunas Remaja peringkat kebangsaan, tempat ke-2 Pertandingan Puisi dan Lagu peringkat negeri, johan Pertandingan Drama Komsas peringkat daerah, Pelajar Harapan Bahasa Melayu, tempat ke-2 Pertandingan Speech Choir Piala DiRaja, johan Pertandingan Deklamasi Puisi sambutan kemerdekaan/pencegahan dadah/ hari guru peringkat negeri, johan Pertandingan Esei Kebersihan peringkat negeri.
*Pernah tersiar cerpen "Seorang Anjing" September 2012 dan "Teh Herba untuk Farid" Mac 2014 di halaman Cerpen daripada Sisiwa dalam Majalah Dewan Siswa.
*Merupakan mantan peserta Minggu Penulis Remaja (MPR) 2013.

Monday, 1 October 2012

Sahabat baru

Sweet memories

I LOVE YOU, GUYS !

Inilah kenangan yang tidak dapat saya lupakan! Mereka antara kawan-kawan saya yang menyertai Kem Pembinaan Bakat Tunas Remaja 1Malaysia peringkat negeri.. Saya dpt ramai kenalan baharu dan seronok dpt menyertai kem tersebut. Kem ini diadakan selama 4 hari 3 malam. Banyak maklumat berguna yang dpt saya peroleh drpd kem ini... Kem ni berlangsung di Negeri Sembilan. Harap dpt mengikuti Minggu Penulis Remaja pada tahun depan... Aminn...

Terima kasih sudi baca entry ni :)

No comments:
This blog fully designed by NADYA SHAFIQA|Don't copypaste!|Allright reserved by LIYA WINCHESTER