Myself

Nur Akmaliah Binti Alias
*18 April 1996
*Smk Seri Berang, Kuala Berang, Hulu Terengganu.
*Alias Bin Ismail (Ayah), Rosmawati Abdullah (Ibu)
*Pernah menyertai Kem Pembinaan Bakat Remaja 1Malaysia 2012 di Port Dickson, Negeri Sembilan.
*Pernah memenangi tempat ke-3 Hadiah Galakan Tunas Remaja peringkat kebangsaan, tempat ke-2 Pertandingan Puisi dan Lagu peringkat negeri, johan Pertandingan Drama Komsas peringkat daerah, Pelajar Harapan Bahasa Melayu, tempat ke-2 Pertandingan Speech Choir Piala DiRaja, johan Pertandingan Deklamasi Puisi sambutan kemerdekaan/pencegahan dadah/ hari guru peringkat negeri, johan Pertandingan Esei Kebersihan peringkat negeri.
*Pernah tersiar cerpen "Seorang Anjing" September 2012 dan "Teh Herba untuk Farid" Mac 2014 di halaman Cerpen daripada Sisiwa dalam Majalah Dewan Siswa.
*Merupakan mantan peserta Minggu Penulis Remaja (MPR) 2013.

Monday, 15 April 2013

Rajin-rajinlah belajarPujangga sering mengatakan bahawa usaha tangga kejayaan. Memang benar. Sebagai seorang pelajar, kita digalakkan untuk belajar sepertimana Allah S.W.T mewahyukan kepada Nabi Muhammad S.A.W. tentang surah Ikraq. Kepada ibu bapa, adik-beradik, guru-guru, sahabat-sahabat handai, saudara-maraku sekalian, saya berjanji akan melakukan yang terbaik dalam SPM 2013. Maafkanlah saya jika saya melakukan banyak kesilapan dan kesalahan terhadap kamu semua. Sesungguhnya saya hanyalah manusia biasa yang memohon keampunan dan ingin berubah kepada sikap yang lebih profesional.

P/S: Mohon bantuan kalian. Amin...Terima kasih sudi baca entry ni :)

No comments:
This blog fully designed by NADYA SHAFIQA|Don't copypaste!|Allright reserved by LIYA WINCHESTER