Myself

Nur Akmaliah Binti Alias
*18 April 1996
*Smk Seri Berang, Kuala Berang, Hulu Terengganu.
*Alias Bin Ismail (Ayah), Rosmawati Abdullah (Ibu)
*Pernah menyertai Kem Pembinaan Bakat Remaja 1Malaysia 2012 di Port Dickson, Negeri Sembilan.
*Pernah memenangi tempat ke-3 Hadiah Galakan Tunas Remaja peringkat kebangsaan, tempat ke-2 Pertandingan Puisi dan Lagu peringkat negeri, johan Pertandingan Drama Komsas peringkat daerah, Pelajar Harapan Bahasa Melayu, tempat ke-2 Pertandingan Speech Choir Piala DiRaja, johan Pertandingan Deklamasi Puisi sambutan kemerdekaan/pencegahan dadah/ hari guru peringkat negeri, johan Pertandingan Esei Kebersihan peringkat negeri.
*Pernah tersiar cerpen "Seorang Anjing" September 2012 dan "Teh Herba untuk Farid" Mac 2014 di halaman Cerpen daripada Sisiwa dalam Majalah Dewan Siswa.
*Merupakan mantan peserta Minggu Penulis Remaja (MPR) 2013.

Wednesday, 28 May 2014

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Sila tekan link ini untuk maklumat lebih lanjut.






Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah mempunyai blog/website dan akaun Google+.

Tugasanya tersangatlah mudah, nak join sila ikuti langkah-langkah dibawah ini:

1. Buat satu entry bebas yang bertajuk "Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih".
2. Follow blog ini dan Follow Google+ saya.
3. Letakkan banner giveaway diatas. Dan, link kan ke entry ini.
4. Jangan lupa tinggalkan link entry anda di ruangan komen dibawah.

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
Tempat Pertama: 1 X RM100
Tempat Kedua: 1 X RM60
Tempat Ketiga: 1 X RM40
Hadiah Saguhati: 5 X RM20

 Ok. Mudah kan?

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 04 Jun 2014. Jika penyertaan kurang daripada 100 orang, mungkin giveaway akan dilanjutkan, bagitau kawan-kawan yang lain biar giveaway ini tamat tepat pada tarikh ini.

Terima kasih sudi baca entry ni :)

Sunday, 11 May 2014

Liebster Award By Cik Aimi dan Cik Nadia

Bismillahirrahmanirrahim....
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...






Nampak tak gambar di atas? Nampak kan?
Hari ni liya nak "update" tentang LIEBSTER AWARD.
Entah kenapa, tiba-tiba saja di kotak jerit liya ada hamba Allah S.W.T. menaip
"ANDA DI TAG"
Awal-awal liya tak faham juga.
Liya pun singgah blog dia.
Tengok-tengok, dia "tag" blog liya dalam entrinya tentang Liebster Award ni.
Rupa-rupanya, liya salah seorang yang bertuah kerana di "tag" untuk menjawab soalan-soalan yang diberi.
Syukran jazilan ya ukhti. :D

Dua hari selepas itu, Cik Nadia pulak taip perkara yang sama kat kotak jerit.
Dua kali tag daripada orang yang berbeza?
Woooww!
Tak apalah, liya jawab semua soalan yang diberi oleh sahabat-sahabat liya. :D


Jadi, soalan-soalan yang Cik Aimi beri adalah seperti berikut:

1. Nama, asal dan kenapa pilih untuk jadi blogger?
Nama: Nur Akmaliah Alias
Asal: Hulu Terengganu
Jadi blogger untuk berkongsi ilmu dan pengalaman saja.

2. Cita-cita/ Pekerjaan. Dan kenapa?
Cita-cita: Ingin menjadi seorang muslimah yang berjaya di dunia dan akhirat. Insya-Allah...
Pekerjaan: Editor kulit buku.
Bila orang lihat kulit buku, orang nak baca isi kandungannya.
(Kulit dan isi kandungan mesti sama hebat)

3. Impian yang belum tercapai?
Kalau beritahu satu persatu memang banyak tapi liya cakap satu jelah...
Nak bawa ibu bapa ke Mekah. Insya-Allah...

4. Tiga lagu yang ada dalam fikiran anda sekarang .
UNIC-Ya Hanana
Maher Zain - Number One For Me
Sigma- Istikharah Cinta

5. Satu gambar yang anda rasa lucu. Dan kenapa?
Gambar waktu liya kecik-kecik dulu.
Kenapa?
Sebab liya comel!
Ohohohoho...

6. Kereta Idaman?
Setakat ni, tak ada kereta idaman lagi sebab setahun demi setahun, banyak model kereta baru dipasarkan. :)

7. Green or pink?
Pink. Hihihi... Tu pun kalau terpaksa pilih. Liya minat warna ungu sebenarnya.

8. Kawan yang paling rapat?
Nabilah
Mardiana
Syafiq

9. Perangai buruk yang orang tak tahu?
Yang ni, biarlah rahsia~
kalau beritahu, semua orang tahu la nanti.
Ohohoho

10. Jenama tudung / baju yang anda suka?
Liya tak memilih berdasarkan jenama apabila memakai tudung.
Yang penting, tudung mesti senang dibentuk, tak jarang, labuh (bidang 55)
Baju yang liya suka pakai ialah baju kurung atau jubah. :)



Ini pula soalan-soalan daripada Cik Nadia.

1. Birthday korang bila?
18 April 1996

2. Status korang sekarang nie? Single, Engaged or what?
Kalau liya ckp liya dah engaged, percaya tak?
Ohohoho.
LOL

3. Hobi korang apa? List kan aje. :)
melayari internet
membaca buku
berkebun

4. Wish list korang?
Hurm... yang ni, entahlah. :/

5. Azam tahun baru yang tak pernah tercapai?
Sasar sekurang-kurangnya 3 kali cerpen tersiar dalam majalah setahun.
Setakat ni, baru dua kali. :/

6. Artis yang korang paling minat?
Maher Zain

7. Sesuatu yang orang lain tak tahu pasal korang.
*biarlah rahsia*

8. Ciri-ciri pasangan idaman?
Patuh akan agama (Islam).

9. Tema kahwin korang nanti nak colour ape?
tak fikir lagi laa....
belajar, timba ilmu, belajar, timba ilmu
DAHULU.

10. Tempat yang korang nak sangat-sangat pergi.
Mekah. Insya-Allah...

11. Komen ikhlas pasal blog Nadia.
Cantik
Ringkas
Selalu "update" blog.


Dah habis jawab semua soalan.
Fuhhh ~
Sekarang, liya nak "tag" 10 bloggers yang bertuah.

Mereka ialah:
1. Sya
2. Adriana
3. Huda
4. Hana
5. Aina
6. Wawa
7. Fawwaz
8. Iklil Syahmi
9. Sarah
10. Ilmam Zuki

Okey, siap tagging para blogger sekalian...

Ini soalan-soalannya.
1. Nama penuh, umur, negeri yang didiami.
2. Lahir pada bulan berapa?
3. Pernah menyertai apa-apa sukan di sekolah?
4. Subjek kegemaran di sekolah? Mengapa?
5. Pernah pegang apa-apa jawatan di sekolah?
6. Cita-cita? Usulkan.
7. Sekarang masih belajar ataupun bekerja? Di mana? Pekerjaan/ belajar apa?
8. Tempat yang paling sahabat nak pergi / lawati?
9. Apakah hadiah paling berharga buat ibu bapa?
10. Moto hidup?
11. Dah "follow" blog/ twitter liya? Silakan berbuat demikian. :3
*Tekan sini*
Twitter

Selepas selesai menjawab soalan-soalan, beritahu, ye?
p/s : Jangan lupa cipta soalan-soalan dan tag 10 orang blogger lain.

Okey, sekian terima kasih.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...






Terima kasih sudi baca entry ni :)

Friday, 9 May 2014

MINI GIVEAWAY KCOLLY BY SYIERA FIRDAUS





Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...
Jom sertai "giveaway" ini
Hadiah-hadiahnya sangat mahal dan BERBALOI untuk kesihatan kita.
Cepat-cepat!
"Giveaway" ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja.

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH
TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang
RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang
TAMAT BILA-BILA MASA
Good luck!





Terima kasih sudi baca entry ni :)

Thursday, 8 May 2014

Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday



Bismillahirrahmanirrahim.
Sempena genap setahun usia my babies a.k.a Max & Bella pada 16 April 2014,
Yana nak anjurkan Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday



*Arghhhh! Seriously, liya suka sangat-sangat kucing. :3*


Printscreen

1.


2.


3.





Terima kasih sudi baca entry ni :)

GiveAway CASH RM50 by Cik Ayue



Salam ('',)

(Klik banner di atas untuk join)

facebook link : Liya Winchester
twitter id : Liya Winchester
instagram id : tak ada IG


Jom ramai-ramai meriahkan GA Cik Ayue!! 




Terima kasih sudi baca entry ni :)

Giveaway Eikingg

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...


Jom sertai "giveaway" ini.
Hadiah-hadiahnya comel-comel tau :3




-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10


What I choose : 
1. Blouse Black White
2. Egg White Face Mask
3. Topup RM10


Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014



Terima kasih sudi baca entry ni :)

Topup Giveaway by Mya

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...


Jom sertai "giveaway" menarik ini. =D


Klik banner untuk join
Hadiah
Top Referral : RM30
24 Pemenang bertuah : RM5

Terima kasih sudi baca entry ni :)

Wednesday, 7 May 2014

Giveaway 3rd Anniversary Syahoney Kitty

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Jom sertai "giveaway" ini.
Hadiah-hadiahnya cantik-cantik.
Konsep hello kitty lagiii. =D


Sila "CLICK" link ini untuk maklumat lebih lanjut.








Terima kasih sudi baca entry ni :)

Tuesday, 6 May 2014

#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Jom join "giveaway" ini.
Hadiahnya cantik-cantik tau!



TAMAT : 25 JUN 2014



Terima kasih sudi baca entry ni :)

Sunday, 4 May 2014

Mini Topup Giveaway By Jurnal Setiausaha Lelaki

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Jom ramai-ramai sertai "giveaway" ini



HADIAH
1 pemenang x topup RM30 (Top Referral)
2 pemenang x topup RM10
4 pemenang x topup RM5

Tarikh tamatnya "giveaway" ini adalah pada tarikh 04.06.2014, sebulan daripada sekarang!
Jom, jom, jom! =D

Sekian, terima kasih....



Terima kasih sudi baca entry ni :)




This blog fully designed by NADYA SHAFIQA|Don't copypaste!|Allright reserved by LIYA WINCHESTER